maandag 28 november 2011

Tip van de week: alles over hakken!

Wie heeft dat nou niet, dat je hakken koopt en ze daarna nooit meer aantrekt omdat je er niet goed op kan lopen of omdat ze los schieten. Daarom dus wat tips om dat voortaan te voorkomen!

Tip #1
Koop niet zomaar hakken omdat ze perfect lijken op het uitterlijk. Ze zijn pas perfect als ze ook echt perfect zitten.

Tip #2
Als je hele hoge hakken wil kopen weet dan van jezelf of je ze koopt omdat ze zo mooi zijn of omdat je er ook echt op gaat lopen.

Tip #3
Koop geen killer heels voor bijvoorbeeld de hele dag naar school of om uit te gaan. Dan weet je vantevoren al dat het pijn gaat doen.

Tip #4
Als je snel pijn krijgt bij de bal van je jvoet, koop daar dan gel-pads voor. Je kan ze er zo in plakken en ze zorgen ervoor dat het lopen langduriger pijnloos is.

Tip #5
Koop nooit hakken met een te lage achterkant. Zorg dat hij vrij ver om je hiel heen zit anders gaan ze los schieten en kun je er vervolgens niet meer op lopen. De meesten schoenen kunnen aan de achterkant ook nog wat losser komen.

Tip #6
Als je niet heel goed op hakken kan lopen, zorg dan dat je niet een te dunne hak hebt. Hoe dikker de hak hoe meer steun en balans je hebt.

Tip #7
Vind je het echt te moeilijk om op hoge hakken te lopen maar wil je het wel, neem dan sleehakken. Daar krijg je veel meer steun en evenwicht van. Ook doen sleehakken minder snel pijn.

Tip #8
Wees niet bang om op hakken te lopen. Loop er zelfverzekerd op en dan lukt het altijd wel.

Tip #9
Zorg dat de zool onder de bal van je voet niet te dun is. Hoe dunner de hak hoe eerder het pijn gaat doen.

Tip #10
Voor extra stevige hakken neem je laarzen, wat nu erg goed kan in de winter. Met laarsen krijg je meer steun en dus zou het lopen makkelijker gaan.

Tip #11
Om te voorkomen dat je hak los schiet kun je haarlak gebruiken. Spuit wat in je schoen en wat op de onderkant van je voet. Wacht een paar seconde, en trek ze dan aan. Door dat de haarlak kaan elkaar plakt schiet hij minder snel los.

Tip #12
Het is heel belangrijk dat er aan de achterkant geen ruimte tussen de schoen en je hiel zit. Veel meisjes kopen daarom hakken 1 maat kleiner dan normalen schoenen. Pas hier wel mee op dat als de schoenen ook nog klein uitvallen het krap voor je tenen kan zijn en dat je daar dan last van kan krijgen.

Tip #13
Heb je nieuwe hakken gekocht maar durft je ze nog niet ergens anders aan dan thuis om ze in te lopen? Ga een stukje met je hond of met je kleine buurmeisje in de buggy wandelen. Zo kan je er tog even op oefenen en voel je je er beter bij als je ze bijvoorbeeld naar school aantrekt. (Zorg er wel voor dat het een hond is die niet trekt!).


xxCarlijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten